SYSTEM WARNING: 'date_default_timezone_get(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.' in '/usr/share/mantis/www/core.php' line 264

0000408: Can't forwarding same port on two uplink ! - MantisBT
MantisBT - Endian Firewall
View Issue Details
0000408Endian FirewallFirewall (iptables)public2008-01-03 13:312008-02-02 07:28
tethien 
peter-endian 
normalminoralways
closedfixed 
2.2-beta2 
2.2-beta3 
0000408: Can't forwarding same port on two uplink !
If you created a Port forwarding rule forward port 80 on main uplink to ip address x.x.x.a then you can'n create other rule forwarding port 80 on secont uplink to ip x.x.x.b.
It display error "Source port 80 in use".
But if I modify config file by manual. forwarding is working well.

Sorry fo my english.
No tags attached.
jpg Port_forward_1.JPG (14,097) 2008-01-09 12:44
https://bugs.endian.com/file_download.php?file_id=69&type=bug
jpg

jpg Port_ forward_2.JPG (42,889) 2008-01-09 12:45
https://bugs.endian.com/file_download.php?file_id=70&type=bug
jpg

jpg Port_ forward_3.JPG (51,749) 2008-01-09 12:45
https://bugs.endian.com/file_download.php?file_id=71&type=bug
jpg

patch fix.patch (1,449) 2008-01-09 19:51
https://bugs.endian.com/file_download.php?file_id=72&type=bug
Issue History
2008-01-03 13:31tethienNew Issue
2008-01-03 13:31tethienStatusnew => assigned
2008-01-03 13:31tethienAssigned To => peter-endian
2008-01-08 11:57peter-endianNote Added: 0000734
2008-01-08 11:57peter-endianStatusassigned => feedback
2008-01-09 12:44tethienNote Added: 0000749
2008-01-09 12:44tethienFile Added: Port_forward_1.JPG
2008-01-09 12:45tethienFile Added: Port_ forward_2.JPG
2008-01-09 12:45tethienFile Added: Port_ forward_3.JPG
2008-01-09 19:38peter-endianNote Added: 0000755
2008-01-09 19:38peter-endianStatusfeedback => confirmed
2008-01-09 19:51peter-endianFile Added: fix.patch
2008-01-09 19:51peter-endianStatusconfirmed => resolved
2008-01-09 19:51peter-endianFixed in Version => 2.2-beta3
2008-01-09 19:51peter-endianResolutionopen => fixed
2008-01-09 19:51peter-endianNote Added: 0000756
2008-02-02 07:28raphael-endianStatusresolved => closed

Notes
(0000734)
peter-endian   
2008-01-08 11:57   
Are you sure you did not used the same uplink with the same alias ip?
Can you please retry?

I could not reproduce this.
I successfully created the following port forwardings from port 80 to port 80:
- uplink main x.x.x.a to y.y.y.a
- uplink main x.x.x.b to y.y.y.b
- uplink test x.x.x.c to y.y.y.a
- uplink test x.x.x.d to y.y.y.b
(0000749)
tethien   
2008-01-09 12:44   
I am using two PPPoE uplink.
Like picture Port_forward_1.JPG attached (i edited config file by hand).
I click edit . ( picture Port_forward_2.JPG )
I changed nothing and press "Update" button.
The Endian system report error "Source port 80 in use" ( picture Port_forward_3.JPG )
(0000755)
peter-endian   
2008-01-09 19:38   
now i was able to reproduce it.
thank you for your explainations, i will fix it.
(0000756)
peter-endian   
2008-01-09 19:51   
fixed it
if you like you can apply the attached patch on your system, that should do the job