SYSTEM WARNING: 'date_default_timezone_get(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.' in '/usr/share/mantis/www/core.php' line 264

0004560: Proxy config - MantisBT Endian Bugtracker
Endian Issue Tracker





Please see now our new Bugtracker system: JIRA








View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0004560Endian FirewallEndian Firewall GUIpublic2013-08-24 08:232013-10-04 16:28
Reporterbogdan1 
Assigned Toluca-endian 
PriorityurgentSeveritymajorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
Platformx86OScommunityOS Version2.5.2
Product Version2.5 
Target VersionFixed in Version 
Summary0004560: Proxy config
DescriptionHello

After upgrade from 2.5.1 to 2.5.2 when you want to change proxy settings the mesage "Proxy settings are being applied. Please hold" starts automaticaly even if nothing has ben changed and proxy cant be configured. I test this with IE,Firefox and Chrome. It is mayor bug.

Best regards

TagsNo tags attached.
Attached Filesjpg file icon Screenshot 2013-08-26 11:35:12.jpg [^] (96,501 bytes) 2013-08-26 09:44


? file icon efw-havp-2.9.3-0.endian5.i586.rpm [^] (24,441 bytes) 2013-10-03 09:01
? file icon efw-havp-2.9.3-0.endian5.i586.md5 [^] (68 bytes) 2013-10-03 09:01

- Relationships

-  Notes
(0008461)
luca-endian (developer)
2013-08-26 08:28

Could you be more precise what is exactly the issue?
(0008465)
Klaus2 (reporter)
2013-08-26 08:59
edited on: 2013-08-26 09:45

After the Upgrade ist done and you try to choose the proxy tab, after a few seconds the message "Proxy settings are being applied. Please hold" appears and you could't do anything. It seems to run endless.

I've added a screenshot.

(0008469)
bogdan1 (reporter)
2013-08-26 17:43

Hello luca

Issue is exactly as "Klaus2" wrote.
Currently I am testing this with new install.

Best regards
(0008470)
svoelker (reporter)
2013-08-26 17:52

its easy to replicate:

click on Proxy
wait a few seconds

then the system starts to apply the setings by itself.
it does it in a endless loop
(0008476)
luca-endian (developer)
2013-08-27 13:57

@bogdan1 but you mean with a fresh installed 2.5.2 or with old 2.5.1 updated to 2.5.2?
(0008477)
luca-endian (developer)
2013-08-27 13:58

if you refresh the page?
disable/enable the proxy?
(0008478)
svoelker (reporter)
2013-08-27 14:44

fresh installed 2.5.2
and you cant get there to enable disable the proxy, it gets stuck in that
"applying changes java applett or what ever it is"

Spamming refresh doesnt work either.
(0008479)
bogdan1 (reporter)
2013-08-27 19:14

Hello Luca

I installed 2.5.2 on to VMWARE and VMWARE has small problem with "real time clock " so I have to set correct time. Before settings of time server I made dansguardian lists update and everything works ok. After setting time to correct one problem occured immediately. I dont know is this is the reason becouse I have the feelling that problem is occurig randomly.

Best regards
(0008480)
luca-endian (developer)
2013-08-28 10:40

thanks bogdan1 we'll check any reference to time problem..
could you verify the tzdata version?
(0008482)
bogdan1 (reporter)
2013-08-28 17:11

Hello Luca

tzdata version is "tzdata-2013b-2.endian2".

Best regards
(0008484)
luca-endian (developer)
2013-08-29 08:07

so far we couldn't reproduce.. in our lab it get fixed with a refresh..
could you please paste information from the apache error log and eventually jscript of browsers?

Thanks!
(0008487)
svoelker (reporter)
2013-08-29 08:29

it must be javascript related.

when you disable the javascripts it ofc cant and wont happen.
once you activate them again, it immediately starts to rotate.

Here some specs to the environment

EFW 2.5.2 Iso installed on a VM-Ware Player 5.0.2
Browsers: Chrome Version 29.0 and Firefox 23.0.1
Java 7.25
Client OS is Windows 8

There aint much in the Httpd error log, just warnings about the SSL.

[Thu Aug 29 10:21:33 2013] [error] mod_ssl: Cannot open SSLSessionCache DBM file `/var/log/httpd/ssl_scache' for reading (fetch) (System error follows)
[Thu Aug 29 10:21:33 2013] [error] System: No such file or directory (errno: 2)
[Thu Aug 29 10:21:33 2013] [error] mod_ssl: Cannot open SSLSessionCache DBM file `/var/log/httpd/ssl_scache' for writing (store) (System error follows)
[Thu Aug 29 10:21:33 2013] [error] System: No such file or directory (errno: 2)
(0008488)
Klaus2 (reporter)
2013-08-29 08:58

It worked for me with a refresh and a quick turn on and off of the proxy switch. But you only have a short period of time to klick on the switch before the message loop starts again. After that the message doesn't appear again.
(0008489)
bogdan1 (reporter)
2013-08-29 11:17

Hi Luca

I try refresh and proxy on-off and doesnt work, I try with Ubuntu and doesnt work, I try new install on hardware and doesnt work, I try new install on VMWARE and doesnt work.
ONLY THING THAT WORKS IS SETTING TIME BACK FOR LEAST 1 HOUR, it work on UPDATED and NEWLY installed systems.

BELOW IS HTTPD_LOG

# log before problem

Processing config directory: /etc/httpd/conf.d/*.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.d/emiproxy.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.d/initial-wizard.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.d/monit.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.d/sarg.conf
Processing config directory: /etc/httpd/conf.plain/*.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.plain/backupdeny.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.plain/proxypac.conf
Processing config directory: /etc/httpd/conf.d/vhosts/*.conf
 Processing config file: /etc/httpd/conf.d/vhosts/dnsmasq_blackhole_httpd.conf
[Mon Aug 26 18:49:53 2013] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Aug 26 18:49:54 2013] [notice] Digest: done
[Mon Aug 26 18:49:54 2013] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
[Mon Aug 26 18:49:54 2013] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
[Mon Aug 26 18:56:30 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css

# log after setting of correct time an message "Proxy settings are being applied. Please hold" appears and you could't do anything.

[Thu Aug 29 12:31:17 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/jquery-ui-tooltip.css
[Thu Aug 29 12:36:31 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 12:37:08 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/jquery-ui-tooltip.css
[Thu Aug 29 12:37:08 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/datatables.css
[Thu Aug 29 12:37:16 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 12:37:50 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:28 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:40 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:41 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:43 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:48 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:50 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /home/httpd/html/include/jquery-calendar.css
[Thu Aug 29 12:38:56 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/jquery-ui-tooltip.css
[Thu Aug 29 12:39:36 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/jquery-ui-tooltip.css
[Thu Aug 29 12:40:46 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 12:45:52 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 12:58:04 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 12:07:49 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
[Thu Aug 29 13:10:13 2013] [error] [client 192.168.0.93] File does not exist: /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css


Best regard
Bogdan
(0008490)
daniele-endian (developer)
2013-08-29 12:24

Hi Bogdan,

please could you paste the output of these commands:

rpm -qa |grep endian-artwork*

rpm -q --whatprovides /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css

Thanks
Daniele
(0008491)
svoelker (reporter)
2013-08-29 12:38

disable/enable the proxy, actualy works.
But only until the next reboot.

atleast for me.

you didnt want that from me, but maybe it helps :)

root@gw01:~ # rpm -qa |grep endian-artwork*
endian-artwork-community-2.7.7-0.endian1

root@gw01:~ # rpm -q --whatprovides /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css
error: file /usr/lib/python2.4/site-packages/endian/emi/static/css/plugin.css: No such file or directory
(0008502)
bogdan1 (reporter)
2013-08-30 07:37

Hi Daniele

I try commands you ask and result is same as Svoelker wrote.

Regard
Bogdan
(0008508)
carlos-endian (reporter)
2013-09-02 11:08

Hi all,
issue reported to developpers.
I have reproduce the problem, but after a refresh page all work.
The package for css is under construction and will be inform you when is ready.
(0008515)
MatteoB (reporter)
2013-09-09 09:58

I have a brand new installation of EFW 2.5.2 on Vmware ESXi 5.1

EFW behaves exactly as svoelker reports.

Regards
Matteo
(0008524)
axelerator (reporter)
2013-09-17 10:03
edited on: 2013-09-17 10:12

I have exactly the same problem which appeared shortly after a fresh install of EFW 2.5.2 and applying an Access Policy to our transparent Proxy.

Does not matter what I do I cannot configure anything in the proxy settings (except in the first few seconds). A page refresh or system reboot or disabling the proxy does not help.

Our server is currently live so I want to avoid a reset to factory default.

Is there any other work around or way to reverse this using the Console/SSH login?

Regards
Axel

(0008537)
bogdan1 (reporter)
2013-09-25 10:24

Hello Luca !

I'm still trying different things(refresh..), and I always (upgrade or fresh install) get "Proxy settings are being applied, Please hold" except when I enable SMTP PROXY or reverse time one hour back.

Please HELP!

Regards
Bogdan
(0008540)
Movetech (reporter)
2013-09-26 14:18

Same her on 2 Macros

tail -f ssl_request_log
[26/Sep/2013:16:12:03 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=6522038222 HTTP/1.1" 149
[26/Sep/2013:16:12:05 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=0000223593 HTTP/1.1" 149
[26/Sep/2013:16:12:07 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=6929497868 HTTP/1.1" 149
[26/Sep/2013:16:12:09 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=1898351645 HTTP/1.1" 148
[26/Sep/2013:16:12:11 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=4485104916 HTTP/1.1" 148
[26/Sep/2013:16:12:13 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=4592519972 HTTP/1.1" 148
[26/Sep/2013:16:12:15 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=7770437386 HTTP/1.1" 149
[26/Sep/2013:16:12:17 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=2546888229 HTTP/1.1" 148
[26/Sep/2013:16:12:19 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=2579937428 HTTP/1.1" 149
[26/Sep/2013:16:12:21 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=8051104187 HTTP/1.1" 148
[26/Sep/2013:16:12:23 +0200] 172.19.10.146 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /manage/status/status.notifications.services/?service=havp&type=status&rand=8335164943 HTTP/1.1" 149

And so on ...

Regards
(0008544)
herbert-endian (developer)
2013-09-27 13:21

Hi Guys,

same issue on customers Firewalls.
Is there a fix already existing or soon available?


Thanks in advance.
Cheers

Herbert
(0008545)
bogdan1 (reporter)
2013-09-27 15:32

hello Luca

The problem disappear if http antivirus is activated.

Regards
Bogdan
(0008547)
carlos-endian (reporter)
2013-10-03 09:07

Hi everybody,

we have 2 packages under test that fix the problem with proxy spinner.

If you want, the packages are available in this page (in attached files field).
We will appreciate your feedback.
Thanks a lot in advance.

Regards
Carlos
(0008548)
luca-endian (developer)
2013-10-03 09:36

please give us feedbacks with this packages
(0008549)
bogdan1 (reporter)
2013-10-04 08:10

Hi Luca !

With new packages everything (upgraded an fresh install) works OK.
Thanks, keep up good work.

Regards
Bogdan
(0008550)
luca-endian (developer)
2013-10-04 16:28

Cool, I suggest to downgrade jobsengine since it's not well tested, the issue is fixed also with efw-havp nothing else is needed.

Thanks!

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-08-24 08:23 bogdan1 New Issue
2013-08-26 08:28 luca-endian Note Added: 0008461
2013-08-26 08:28 luca-endian Assigned To => luca-endian
2013-08-26 08:28 luca-endian Status new => feedback
2013-08-26 08:59 Klaus2 Note Added: 0008465
2013-08-26 09:44 Klaus2 File Added: Screenshot 2013-08-26 11:35:12.jpg
2013-08-26 09:45 Klaus2 Note Edited: 0008465 View Revisions
2013-08-26 17:43 bogdan1 Note Added: 0008469
2013-08-26 17:43 bogdan1 Status feedback => new
2013-08-26 17:52 svoelker Note Added: 0008470
2013-08-27 13:57 luca-endian Note Added: 0008476
2013-08-27 13:58 luca-endian Note Added: 0008477
2013-08-27 13:58 luca-endian Status new => feedback
2013-08-27 14:44 svoelker Note Added: 0008478
2013-08-27 19:14 bogdan1 Note Added: 0008479
2013-08-27 19:14 bogdan1 Status feedback => new
2013-08-28 10:40 luca-endian Note Added: 0008480
2013-08-28 10:40 luca-endian Status new => acknowledged
2013-08-28 17:11 bogdan1 Note Added: 0008482
2013-08-29 08:07 luca-endian Note Added: 0008484
2013-08-29 08:29 svoelker Note Added: 0008487
2013-08-29 08:58 Klaus2 Note Added: 0008488
2013-08-29 11:17 bogdan1 Note Added: 0008489
2013-08-29 12:24 daniele-endian Note Added: 0008490
2013-08-29 12:38 svoelker Note Added: 0008491
2013-08-30 07:37 bogdan1 Note Added: 0008502
2013-09-02 11:08 carlos-endian Note Added: 0008508
2013-09-09 09:58 MatteoB Note Added: 0008515
2013-09-17 10:03 axelerator Note Added: 0008524
2013-09-17 10:12 axelerator Note Edited: 0008524 View Revisions
2013-09-25 10:24 bogdan1 Note Added: 0008537
2013-09-26 14:13 sb@movetech.net Note Added: 0008539
2013-09-26 14:14 sb@movetech.net Note Deleted: 0008539
2013-09-26 14:18 Movetech Note Added: 0008540
2013-09-27 13:21 herbert-endian Note Added: 0008544
2013-09-27 15:32 bogdan1 Note Added: 0008545
2013-10-03 08:57 carlos-endian File Added: jobsengine-2.9.26-1.endian4.i586.rpm
2013-10-03 09:01 carlos-endian File Added: efw-havp-2.9.3-0.endian5.i586.rpm
2013-10-03 09:01 carlos-endian File Added: efw-havp-2.9.3-0.endian5.i586.md5
2013-10-03 09:01 carlos-endian File Added: jobsengine-2.9.26-1.endian4.i586.md5
2013-10-03 09:07 carlos-endian Note Added: 0008547
2013-10-03 09:36 luca-endian Note Added: 0008548
2013-10-03 09:36 luca-endian Status acknowledged => feedback
2013-10-04 08:10 bogdan1 Note Added: 0008549
2013-10-04 08:10 bogdan1 Status feedback => new
2013-10-04 08:12 daniele-endian File Deleted: jobsengine-2.9.26-1.endian4.i586.rpm
2013-10-04 08:13 daniele-endian File Deleted: jobsengine-2.9.26-1.endian4.i586.md5
2013-10-04 16:28 luca-endian Note Added: 0008550
2013-10-04 16:28 luca-endian Status new => closed
2013-10-04 16:28 luca-endian Resolution open => fixed

Copyright © 2005-2008 Endian, SRL. All rights reserved.


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker